"Geen vakantie meer zonder Minicat!"

Welkom bij Minicat Amstelveen

Laatste Nieuws


Minicat Amstelveen op Facebook                                       

Kijk voor de laatste nieuwtjes  en proefvaren op facebook


Voor Proefvaren kijk op de Facebook pagina voor de laatste events. 


Minicat op Boot Dusseldorf

In januari is weer Boot Düsseldorf  Minicat is er ook, lees verder bij Nieuws..   c


Minicat Event Como Meer

Kom naar het jaarlijkse Minicat event in 2018 weer aan het Como meer in het weekend van 29 juni, lees verder bij Nieuws..  


Proefvaren 2018  

Vanaf april kun je weer proefvaren, lees verder bij

Proefvaren..     


Demo boot - te koop 

420 Emotion te koop, lees verder bij Gebruikt..    
Minicat bestaat 10 jaar


lees verder bij Nieuws.. mar 2016Brochures

Minicat Cataloque.pdf

Models & Colors.pdf
Kwaliteitsmaterialen

De Minicats worden gemaakt van kwalitatief goede materialen zoals Aluminium, RVS en hoogwaardig kunstof of Carbon delen. De Minicats zijn  hierdoor geschikt voor zoet en zout water.

FRAME & DEK

De Minicat heeft een aluminium frame waaraan de floats zijn bevestigd. Over het frame wordt de trampoline gespannen, deze is gemaakt van een zeer sterk geweven kunstof. Het frame rust op de floats door middel van flenzen die in speciale uitsparing van de floats zitten.
Bij de Evoque is het aluminium frame zwart gepoedercoat1.De kwaliteit van de lassen is van een zeer hoog niveau.

FLOATS

De floats zijn gemaakt van versterkt HEY-TEX. Dit materiaal is zeer goed bestand tegen slijtage en erg duurzaam. HEY-TEX wordt in Duistsland geproduceerd. Dit materiaal en de productie technology wordt ook gebruikt voor 'Rafting-boten'. De floats bestaan uit een enkele luchtkamer met en zijn samen goed voor een drijfvermogen van 530kg.

KIEL VINNEN

Onder de floats zitten twee kielvinnen waardoor je met de Minicat hoog aan de wind te kunnen zeilen. De vinnen geven de boot veel richtingsstabiliteit. Het ontwerp en de vorm van de vinnen geeft een goede performance aan de Minicat en zorgt ervoor dat de boot in zeer ondiep water kan worden gezeild zonder risico op schade.
MAST

De mast bestaat uit drie gelijke delen die in elkaar kunnen worden geschoven. De mast is gemaakt van aluminium en heeft een gleufprofiel voor bevestiging van het zeil. De constructie geeft een hoge stijfheid en sterkte veiligheid, prestatie en ultiem plezier. De mast is zwart gepoedercoat.

ZEILEN

De Minicat is uitgerust met een hoofdzeil en een afhankelijk van de uitvoering een fok. De zeilen zijn gemaakt van                     'Dimension Polyant' met soortelijk gewicht van 175 - 240 gr/m2.

Beide zeilen hebben transparante panelen voor beter zicht en veiligheid tijdens het zeilen.

ROER

Het roerpaneel is gemaakt van glasvezel epoxy. Het roer is zo ontworpen dat het kan worden opgeklapt. In ondiep water zal het roer zelf opklappen als het de grond raakt en zo schade voorkomen. Er wordt een helmstokverlenger meegeleverd.

BESLAG

Het gebruikte beslag voor de Minicat is afkomstig van kwaliteits leveranciers zoals Ronstan, Seasure, Clamcleat and Suchomel.Kijk ook voor meer details bij onderdelen en accessoires.1) Bij poedercoat wordt de verf na het spuiten in een oven op hoge temperatuur uitgehard. De verf is daarna zeer slagvast en duurzaam.